Når man skal ud at finde den helt rigtige kunstfestival at besøge dette år eller næste år – eller et helt tredje år, så er det selvfølgelig et krav, at man begynder at finde ud af, hvad det er, de forskellige festivaller indeholder, og man skal også finde ud af, hvad det er for en, man helst vil besøge. Alle festivaller har nemlig forskellige agendaer, og det kræver derfor forberedelse, så man ender til den kunstfestival, som man helst vil. Hvis man er til musik, er det muligt at finde en kunstfestival til formålet, og det samme er gældende, hvis man eksempelvis er til litteratur, poesi eller helt almindelige mainstream kunst.

Når man går på jagt efter en god kunstfestival, vil man desuden opleve, at det langt fra alle steder koster en bondegård i entre. Men nogle steder er det dog lidt pebret, så hvis man ikke gider betale for mange penge for at komme ind, så må man jo altså først og fremmest finde ud af, hvor det er, at det er til at betale sig fra at komme ind. Der er også rigtig mange mennesker, der i høj grad gerne vil have mulighed for at besøge flere forskellige kunstfestivaller samme år, og her må man altså også tænke på prisen, da det ellers kan blive ret svært.

Undersøge hele Danmark for den bedste kunstfestival

Når man gerne vil frem til den kunstfestival, som man helst vil på, så må man altså vide, at man så absolut bliver nødt til at undersøge udvalget i hele Danmark. Hvis ikke man gør det, så kan man med god grund ikke finde en oplagt festival, da der sommetider godt kan være lidt langt imellem dem. Men det gør jo kun det hele bedre, for det ville jo også være kedeligt, hvis de alle sammen befandt sig lige i baghaven af, hvor man bor. Sådan har de fleste mennesker det nok med langt de fleste ting i livet.

At tage på kunstfestival kan være en stor og berigende oplevelse, og de adskiller sig ofte meget fra de helt almindelige festivaller, hvor agendaen er en helt anden. Man må derfor i høj grad opleve at blive beriget og inspireret, og hvem ved, om man selv får lyst til at kaste sig ud i at lave kunst. Det er der i hvert fald efterhånden mange, der gør, når først de har været af sted en gang.