Velkommen / Peter Kær
Foredrag med Peter Kær
Tidligere tv-vært og cand. mag. i kulturformidling
og kunsthistorie
 
Tirsdag den 31. juli 2018 kl. 19.30.
Entré kr. 150
 
Peter Kær er kendt af mange som TV-vært fra udsendelser som “Hvem vil være Millionær?”, “Hit med Sangen”, “Mandagschancen” og “Aftenshowet”.

Peter Kær har haft en varieret karriere som gadesanger, skuespiller, tv-trold og har som vældig voksen vendt skuden, studeret kunsthistorie på Københavns Universitet og blev i efteråret 2013 Cand. Mag. i Kulturformidling og Kunsthistorie. Peter Kær har siden holdt foredrag, omvisninger og lavet tv-programmer om kunst, blandt andet: “1000 års kunst”, Scavenius og Kær – rundt i kunsthistorien” og senest “De Uartige Kalkmalerier”, sammen med historikeren Torben Svendrup.

LIVET SET GENNEM KUNSTEN. KUNST, DER KAN MÆRKES
• Liv og død…polerne i vores liv

• Vi er på en udfordrende, berusende, lykkelig og bedrøvet rejse gennem livet mellem fødsel og en kortfattet gravsten. Får vi det hele med? Har vi for travlt eller er vi for sløve? Det hjælper kunsten os med at begribe, for kunst er langt fra et spørgsmål om hvorvidt noget er kønt, skønt og dekorativt. Men hvad skal vi så med kunst? Hvad kan vi med kunst?

• Kunsten giver os muligheder for at reflektere over livet gennem en direkte tilgang til billeder og udtryk i det hele taget. Vi kan pejle og spejle med udgangspunkt i os selv. Både det navlebeskuende, men også os som en lille maskindel i en historisk menneskehistorie gennem tid og sted.

• Nå, for Søren, kan man bruge kunsten til det? – Ja, det kan man, og det er ikke så svært, for vi er meget bedre trænede i at afkode billeder og skulpturer end ord.